In de buurt

Organisaties en evenementen in de buurt die wij het vermelden waard vinden.

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling bemiddelt in conflicten die spelen tussen bewoners van een wijk of buurt. Daarbij is het de bedoeling dat de twee buren onder leiding van twee onafhankelijke bemiddelaars in één of meer gesprekken samen tot de oplossing van het conflict komen. Buurtbemiddeling richt zich op herstel van communicatie en op (het ontwikkelen van) de kracht van mensen om zelf hun conflicten op te lossen.

Buurtbemiddeling wordt ondersteund door de gebiedscommissie, woningcorporaties en de politie. Buurtbemiddeling helpt onder meer bij onenigheid tussen buren over bijvoorbeeld:

  • geluid (muziek), huisdieren (blaffen);
  • vuilafvoer, stank, rommel;
  • heggen, bomen of schuttingen (bv. overhangende takken), tuin- of balkoninrichting, erfafscheiding;
  • gedrag van kinderen (bv. lawaai);
  • pesterijen, discriminerende opmerkingen of roddel;
  • dreigen, vernielingen;
  • of onenigheid door een gespannen situatie of verschillende leefwijze

Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek

www.rotterdam.nl/his

Leven in Schiebroek

Koepel van bewonersorganisaties in Schiebroek.
www.leven-in-schiebroek.nl

De Buurvrouw

Een unieke plek van de wijk voor de wijk en door de wijk. Niet zozeer een gebouw of cultureel centrum, maar een plek waar van alles kan ontstaan wat bijdraagt aan een leefbare, leuke en veilige wijk. En daar kan iedereen in bijdragen, op zijn eigen manier. Huur een ruimte, kom lunchen, geniet van een avondje uit. Kom helpen, stagelopen, leren, bedenk een eigen initiatief of sluit je aan bij een bestaand plan.

» Met z’n allen zijn we De Buurvrouw. «

Doorgeefwinkeltje SchieBroekie

Het is leuk om spullen met elkaar te delen. In ‘SchieBroekie’ verzamelen we met elkaar kinderkleding, speelgoed en babyspullen, om ze ook weer samen te gebruiken. Je kunt er spullen en kleertjes heenbrengen die jij niet meer gebruikt, zodat een ander ze weer kan gebruiken. Je kunt ook zelf spullen komen uitzoeken die je voor jouw kind nodig hebt. En het kost dus niets. Help jezelf en anderen door mee te doen met dit initiatief en maak van delen iets leuks!

Doorgeeftwinkeltje ‘SchieBroekie’ is gevestigd in een verwarmd appartement. Er is een speelhoekje en verschoonplek voor de kindjes. En koffie en thee voor de papa’s en mama’s.

Openingstijden ‘Schiebroekie’ – elke vrijdag & de laatste zaterdag van de maand van 9:30 – 11:30 uur (let op: niet tijdens schoolvakanties) – locatie: Donkersingel, Wilgenborghflat, appartement 2.

Vragen? Mail naar schiebroekie@gmail.com.

Aankomende evenementen

Nieuws