Activiteiten

We organiseren van alles voor onze bewoners.

We organiseren verschillende activiteiten, waarvan sommige in samenwerking met organisaties in de buurt. Paaseieren zoeken, halloween en de zomerbarbecue staan jaarlijks op het programma, maar we organiseren bijvoorbeeld ook gezamenlijke inkoop van diensten. Hieronder vind je een overzicht en meer informatie.

In de kalender is te zien welke activiteiten er op de planning staan.

Buurtbarbecue

Eind juni 2014 hielden we voor het eerst een gezamenlijke barbecue op het veld naast het Reuderpad. Vanwege het grote succes werd aan het eind van de zomer direct een tweede editie georganiseerd. Ditmaal inclusief de Opzoomerkeet, gevuld met speelgoed en een vertelkastje. Sindsdien is de zomerbarbecue een terugkerende activiteit.

Paaseieren zoeken

Ieder voorjaar komt de paashaas langs bij Assertuinen. Groot en klein zoeken samen de veldjes af.

Vakantiepatat

Ook de vakantiepatat is niet meer weg te denken uit Assertuinen. Op de laatste vrijdag van het schooljaar vieren we samen de start van de zomervakantie, met een picknicktafel vol friet en snacks. Eten met de handen, zonder borden of bestek. Zelfs de mayo gaat in klodders op het tafelkleed. Wat een feest!

Halloween

Halloween is inmiddels een ware traditie geworden. Verschillende buren leven zich uit en toveren hun huis om tot griezelplek. De kinderen gaan verkleed in groepjes langs de deuren en worden flink verwend.

Oud & nieuw

Sinds enkele jaren steken we voor de kleintjes aan het begin van de oudejaarsavond gezamenlijk vuurwerk af. Met oliebollen en kinderbubbels! Op een mooi nieuw jaar…

de activiteitencommissie

Lief-en-leed-potje

Assertuinen heeft een lief-en-leed-potje. Hiermee kunnen we namen ons allemaal een bloemetje of ander aardigheidje regelen voor iemand in de buurt die dat verdient of goed kan gebruiken.

Help mee! Heb je bijvoorbeeld gehoord dat een van onze buren ziek is of een dierbare heeft verloren, laat het weten aan Danijela of Marco (Donnerstraat 3 en 4). De lief-en-leed-pot is ook bedoeld voor leuk nieuws zoals een geboorte of behaald diploma, dus ook dat horen we graag.

Collectieve inkoop

Omdat je samen sterker staat en bovendien voordeliger uit bent, kopen we sommige zaken gezamenlijk in. We hebben inmiddels collectief schilderwerk en onderhoud van CV- en MV-installaties ingekocht. Daarnaast denken we ook aan kleinere zaken, zoals tl-verlichting voor de brandgangen en batterijen voor de rookmelders.

Veiligheid

We zijn gezamenlijk alert op de verlichting in de brandgangen en vervangen deze lampjes collectief.

Speelaanleiding Asserpad

Op 4 juni 2016 werd onze natuurspeeltuin Asserweide officieel geopend. Met dank aan diverse sponsors zijn de twee veldjes langs het Reuderpad en Donnerstraat omgetoverd in een aantrekkelijke speelaanleiding. Bekijk hier het ontwerp van de natuurspeeltuin.

Boekenhuisjes

In 2018 hebben een aantal enthousiaste bewoners boekenhuisjes in hun voortuin geplaatst. Zowel bewoners als passanten kunnen er boeken lenen om te lezen of er zelf boeken plaatsen voor andere lezers. De drie boekenhuisjes zijn te vinden op de Donnerstraat, het Reuderpad en het Hazewinkelpad.

Aankomende evenementen

Nieuws